Początek strony
Wróć na początek strony Alt+0
Przejdź do wyszukiwarki Alt+1
Przejdź do treści głównej Alt+2
Przejdź do danych kontaktowych Alt+3
Przejdź do menu górnego Alt+4
Przejdź do menu lewego Alt+5
Przejdź do menu dolnego Alt+7
Przejdź do menu bocznego Alt+8
Przejdź do mapy serwisu Alt+9
Menu wysuwane
Herb podmiotu Biuletyn Informacji Publicznej Urząd Gminy Krośnice
Menu góra
Strona startowa Zamówienia publiczne Odpowiedzi na pytania oferentów
Poleć stronę

Zapraszam do obejrzenia strony „BD.I.271.1.2011 Budowa kolejki wąskotorowej w ramach budowy infrastruktury turystycznej na terenie zespołu pałacowo - parkowego Krośnice - Wierzchowice - Odpowiedzi na pytania oferentów, menu 79, artykuł 918 - BIP - Urząd Gminy Krośnice”

Zabezpieczenie przed robotami.
Przepisz co drugi znak, zaczynając od pierwszego.

P ) # @ % R F 3 - 0 A w s f d A P # @ :

Pola oznaczone są wymagane.

Treść główna

Odpowiedzi na pytania oferentów

BD.I.271.1.2011 Budowa kolejki wąskotorowej w ramach budowy infrastruktury turystycznej na terenie zespołu pałacowo - parkowego Krośnice - Wierzchowice

Krośnice, dnia 12 kwietnia 2011 roku

BD.I.271.1.OZ.2011

Odpowiedzi na pytania oferentów

dotyczy: zamówienia publicznego  znak: BD.I.271.1.2011 z dnia 1 kwietnia 2011 roku: budowa kolejki wąskotorowej w ramach budowy infrastruktury turystycznej na terenie zespołu pałacowo – parkowego Krośnice - Wierzchowice

Wobec zapytań Wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego  poniżej treść odpowiedzi na zadane zapytania:

Pytanie 1:

Czy ilość materiałów jakie zobowiązany jest dostarczyć inwestor może ulec zwiększeniu w razie potrzeby czy są to ostateczne wartości?
Odpowiedź 1:

Ilość materiałów jakie zobowiązany jest dostarczyć inwestor nie ulegnie zmianie i są to ostateczne wartości.

Pytanie 2:

Czy okresowi gwarancji podlegają również materiały dostarczone przez inwestora?
Odpowiedź 2:

Okresowi gwarancji nie podlegają materiały dostarczone przez inwestora ale sposób ich montowania podlega gwarancji.

Pytanie 3:

Czy określenie „plac budowy urządza wykonawca własnym kosztem i staraniem” oznacza poniesienie kosztów wynajmu terenu od inwestora?
Odpowiedź 3:

Określenie „plac budowy urządza wykonawca własnym kosztem i staraniem” nie oznacza poniesienia kosztów wynajmu terenu od inwestora. Inwestor nie pobiera opłat za wynajem terenu ale też nie ponosi odpowiedzialności za składowane tam materiały, sprzęt, bezpieczeństwo itp.

Pytanie 4:

Kto ustala wydłużenie terminu realizacji w przypadku zaistnienia okoliczności wymienionych w pkt. 10, 11, 12, 13, 14 SIWZ?

Odpowiedź 4:

Wydłużenie terminu realizacji w przypadku zaistnienia okoliczności wymienionych w pkt. 10, 11, 12, 13, 14 Rozdziału 19 SIWZ ustala Inwestor w porozumieniu z Inspektorem Nadzoru Inwestorskiego i Autorskiego.

Pytanie 5:

Kto pokrywa ewentualne większe koszty w przypadku wystąpienia okoliczności opisanych w pkt.  10, 11, 12, 13, 14 SIWZ?

Odpowiedź 5:

Ewentualne większe koszty w przypadku wystąpienia okoliczności opisanych w pkt.  10, 11, 12, 13, 14 Rozdziału 19 SIWZ pokryje Inwestor.

Pytanie 6:

Czy zamawiający wyraża zgodę na załączenie referencji od wykonawców zagranicznych, czy tłumaczenie musi być zatwierdzone przez odpowiednią instytucję?

Odpowiedź 6:

Zamawiający wyraża zgodę na załączenie referencji od wykonawców zagranicznych lecz tłumaczenie musi być zatwierdzone przez odpowiednią instytucję.

Pytanie 7:

Czy osoby uprawnione do kierowania robotami budowlanymi mogą pełnić więcej niż jedną funkcję, innymi słowy czy jest możliwość łączenia stanowisk.

Odpowiedź 7:

Osoby uprawnione do kierowania robotami budowlanymi mogą pełnić więcej niż jedną funkcję, innymi słowy jest możliwość łączenia stanowisk lecz tylko w przypadku łączenia ich na tej konkretnej budowie w ramach obowiązującego prawa.

Pytanie 8:

Kto opłaca miejsca poboru energii elektrycznej i wody?

Odpowiedź 8:

Miejsca poboru energii elektrycznej i wody opłaca Wykonawca.

Pytanie 9:

Termin przekazania budowy to 14 dni kalendarzowych czy roboczych?

Odpowiedź 9:

Termin przekazania budowy to 14 dni kalendarzowych.

Niniejsze modyfikacje i odpowiedzi stanowią integralną część postępowania przetargowego znak: BD.I.271.1.2011 z dnia 1 kwietnia 2011 roku i są wiążące dla Wykonawców ubiegających się o zamówienie.

Pozostałe postanowienia SIWZ pozostają bez zmian. 

Metryka

data wytworzenia
2011-04-12
data udostępnienia
2011-04-12
sporządzone przez
Bień Krzysztof
opublikowane przez
Bień Krzysztof
ilość odwiedzin
479
zmiany w dokumencie
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.